top of page
rode broek.jpg

NEDERLANDSE
GOLF FEDERATIE

Golf wordt gespeeld door vermogende mannen op leeftijd met rode broeken: dat is het stereotiepe beeld dat veel mensen van de sport hebben. 25% van de Nederlanders vindt de sport elitair.

Wie zelf golft, weet dat het beeld aan het veranderen is, maar 4,3 miljoen Nederlanders weten dat blijkbaar nog niet. Daarom organiseert de NGF, samen met verschillende golfclubs, de ruil-je-rode-broek-in-weken. Door symbolisch je rode broek af te staan help je het imago van golf te veranderen. Zo laten bestaande leden een nieuwe generatie golfers - met een knipoog - zien dat iedereen welkom is bij de club. 

Het persbericht lees je hier

En wat betreft de toekomst van de rode broek? Die raakt nog lang niet uit de mode. Oud wordt nieuw. Voor iedereen. Want na de inzameling krijgt een bekende fashion designer vrij spel om alle gedoneerde broeken in een nieuw jasje te steken. Details hierover worden later dit jaar bekend gemaakt. 
 

€233.676

mediawaarde 

17.677.335

impressies

WOMENINC.

Dikke banen voor dikke buiken gezocht! WOMEN Inc. daagt de werkgevers van Nederland uit:

wie durft het aan om een (hoog)zwangere vrouw aan een baan te helpen?

43% van de zwangere werknemers – en jonge moeders - krijgt te maken met zwangerschapsdiscriminatie.
“Over zwangerschapsdiscriminatie bestaat nog veel onwetendheid,” zegt Felicia van Andel, expert Werk bij WOMEN Inc. “Als je tijdens je sollicitatie wordt afgewezen, omdat je zwanger bent, dan word je gediscrimineerd. Maar er is ook sprake van zwangerschapsdiscriminatie als je geen salarisverhoging, contractverlenging of promotie krijgt omdat je in verwachting bent. Dit geldt ook voor jonge moeders.

 

Het doel van de campagne is om zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer herkenbaar én bespreekbaar te maken.” Calamity Jane ontwikkelde de campagne waar bewust gekozen is voor een positieve insteek. We wilden juist niet de focus leggen op wat er niet goed gaat op het gebied van zwangerschapsdiscriminatie, maar werkgevers juist de kans geven om zich te profileren als vrouwvriendelijk bedrijf, dat wél ruimte biedt voor zwangerschap en jong moederschap. Want als je een zwangere vrouw aanneemt, dan spreek je je meteen uit tegen zwangerschapsdiscriminatie.

bruuut_A5A1661 nutella mama.jpg
1767792914-logo-bruut-witte-outline.png

BRUUT BIER

Calamity Jane werd gevraagd door Bruut bier voor een nieuwe positionering en pay-off. Daar zeiden wij natuurlijk geen 'nee' tegen. Dit resulteerde in een mooie campagne en

nieuwe website. 

Bruut Bier hebben wij opnieuw gepositioneerd als hét speciaalbier dat sociale impact wil maken.

Dat past bij bier: bier is een sociaal product. Een biertje drink je samen. 

 

Bruut richt zich in communicatie niet alleen op bierdrinkende mannen, maar op iedereen. En Bruut geeft terug: een aanzienlijk deel van de winst wordt geïnvesteerd in projecten die de wereld een socialere, fijnere plek maken. Voor iedereen. 

 

Bruut Bier. Speciaal voor de mensheid.

CALAMITY
JANE BIER

Bruut ging nog een stapje verder. Bruut brouwde Calamity Jane bier om mensen - en merken – over stereotiepe marketing aan het denken te zetten. Met #letsunstereotypebeer wilden we het grootste reclamecliché allertijden doorbreken.

Bier is niet alleen voor mannen. Het is voor iedereen. 
 
Dat leverde zowel Bruut als Calamity Jane flink wat PR op en het was voor Bruut een opvallende manier om het merk nog meer te laden. 


Sander van Engelen van Bruut Bier: “Calamity Jane-bier past perfect bij onze nieuwe positionering: Bruut wil sociale impact maken. Zo richt Bruut zich niet alleen op bierdrinkende mannen, maar op iedereen. Daar hoort

non-stereotiepe communicatie bij.”
 

 

IMG_2505 2.jpg
Mock-up-CJ bierjpg.jpg
Etiket-final-netto_edited.jpg

HUNKEMOLLER

​¨

Calamity Jane lanceert 'lingerie-flitsbezorgservice' voor Valentijnsdag!

De lingeriewinkelketen komt met een scooter-bezorgservice voor Valentijnsdates die in het water vallen. De campagne rond Valentijnsdag heeft de boodschap 'most epic Valentine-fails ever'. Calamity Jane en Hunkemöller deden 'een onderzoekje' waaruit blijkt dat een Valentijnsdate vaak helemaal niet zo spannend verloopt als van te voren gehoopt. Calamity Jane bedacht de 'SOS Valentine', een scooter-bezorgservice in Amsterdam en Berlijn die tortelduifjes te hulp schiet als hun Valentijnsdag in het water dreigt te vallen.

packshot HKM.jpg
Scherm­afbeelding 2023-02-21 om 22.03.19.png

THE SAFE SPACE CLUB

Voor Stichting Together We Rise – een stichting die opkomt voor slachtoffers van seksueel geweld creëerden we The Safe Space Club.  De USP? The Safe Space Club bestaat uit vrouwen die zelf seksueel geweld hebben meegemaakt. En dat maakt het zetten van de eerste stap naar hulp voor slachtoffers  – vanwege schaamte en schuldgevoel -

een stuk makkelijker.

 

The Safe Space Club is een veilige plek. Calamity Jane ontwikkelde een nieuwe naam, pay-off en positionering. Dit resulteerde in een nieuwe website. The Safe Space Club oogt niet als een stereotiepe, serieuze hulpinstantie. Door te werken met strak design en felle kleuren krijgt het merk een bepaalde coolness, die je niet verwacht bij een hulpinstantie. Het straalt power en positiviteit uit. Precies wat je als slachtoffer van seksueel geweld nodig hebt.

Logo-TSSC-staand.png

THE SAFE
SPACE CLUB
EN MELKWEG

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is niet ok. Tijdens uitgaan hebben mensen hier vaker last van. Want grenzen vervagen eerder door alcohol en/of druggebruik. The Safe Space Club maakt van Melkweg een veilige plek. 

Dat begint al aan de deur.

Het team van The Safe Space Club wijst bezoekers bij binnenkomst persoonlijk op de huisregels. Daarbij wordt benadrukt dat alle bezoekers verantwoordelijk zijn voor een goede sfeer.

 

  1. Geen vieze praatjes

  2. Handjes thuis

  3. Grijp in als het misgaat.


Heb je de huisregels begrepen? Dan ben jij SAFE.

Je krijgt een stempel, zodat iedereen kan zien dat jij ok bent met de regels. Het Safe Space Team is ook aanwezig in de club. Ze houden de boel in de gaten, ze zijn makkelijk aanspreekbaar Gebeurt er toch iets? Dan weten zij precies hoe ze daarmee om moeten gaan. 
 

Schermafbeelding 2022-11-10 om 15.35_edited.jpg

WOMENINC.

Op 14 november is het Equal Pay Day: vrouwen verdienen in Nederland gemiddeld 13,2% minder dan mannen, dus verdienen ze symbolisch niets meer vanaf deze dag tot het eind van het jaar.

In opdracht van WOMEN Inc. ontwikkelde Calamity Jane de campagne ‘Equal Pay Helpdesk,’ een campagne om bedrijven warm te maken voor het gelijk belonen van mannen en vrouwen. We hebben ervoor gekozen om gelijk belonen neer te zetten als iets wat jou als bedrijf enorm veel kan opleveren. What’s in it for me, dat is interessant voor een werkgever. Dus daar hebben we de focus gelegd. Zo kwamen we met het idee voor een helpdesk, die gerund wordt door topmanagers die al met gelijke beloning werken. Zij weten wat je te wachten staat.

WOMEN Inc. kreeg de directie van bedrijven PwC, Van Lanschot Kempen, Sdu en Gasunie bereid om mee te werken. Minister van Gennip opende de call.

 

 “Het feit dat deze topmensen met overvolle agenda’s hier tijd voor vrijmaken en zich willen profileren als pioniers op het gebied van gelijke beloning geeft hoop voor de toekomst,” zegt Emma Lok, directeur Programma’s bij WOMEN Inc.

header-nieuw kopiëren.jpg
women-inc logo (1).png

PENSIOENKLOOF

WomenInc vraagt aandacht voor het bestaan van de pensioenkloof: vrouwen moeten meer werken om hetzelfde pensioen als mannen te ontvangen. Dat betekent: eerder beginnen of langer door. Met deze social mediacampagne maakt WomenInc vrouwen en omgeving bewust van de pensioenkloof en financiële gevolgen van levenskeuzes op de lange termijn. 

Schermafbeelding 2022-02-28 om 15.13.35.png
Free iPhone 11 Mockup PSD kopiëren.png

ELANCE ACADEMY

ELANCE Academy coacht meiden en jonge vrouwen tussen de 10 en 27 jaar en helpt hen hun dromen, ambities en talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

 

ELANCE gelooft dat in elk meisje een strong girl zit. Coaching zorgt ervoor dat ze daar zelf ook in gaan geloven. Het maakt dat de meiden steviger in hun schoenen komen te staan, waardoor ze hun eigen keuzes kunnen en durven maken. Zo bouwen ze stapje voor stapje aan hun eigen toekomst. En daar profiteren hun vriendinnen, zussen en moeders en later hun eigen kinderen ook weer van. Dat is de kracht van ELANCE. 

LogoElance-staand-metpayoff.png
laptop-elance.jpg